De actuele temperatuur in Nederland                   

 

 
Klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de mens en natuur. De belangrijkste oorzaak van de huidige veranderingen is de mens, volgens de meeste wetenschappers. Nederland maakt zich daarom sterk om klimaatverandering zoveel mogelijk tegen te gaan en ons land aan te passen aan de veranderingen.

 

Volgens berekeningen zal de gemiddelde temperatuur op de aarde deze eeuw stijgen met ongeveer 1,1 tot 6,4 graden Celsius. De zeespiegel zal met 18 tot bijna 60 centimeter stijgen. De klimaatverandering is ook in Nederland al merkbaar: zachtere winters en warmere zomers, meer extreme regenbuien en de zeespiegel blijft stijgen

 

 

Wat is het broeikaseffect?

 

De zon verwarmt de aarde. De aardbodem en de zeeŽn en oceanen stijgen in temperatuur en geven warmte af aan de atmosfeer. In de atmosfeer bevinden zich broeikasgassen (waterdamp, kooldioxide, methaan) die als het ware een warme deken om de aarde leggen. Ze zorgen ervoor dat de warmte die de aarde afgeeft wordt vastgehouden. De opwarmende werking van deze deken wordt het natuurlijke broeikaseffect genoemd. Door dit broeikaseffect is het op aarde niet 18 graden Celsius onder nul, maar 30 graden Celsius warmer, warm genoeg om te leven.
De meeste wetenschappers zijn het erover eens dat de mens dit broeikaseffect beÔnvloedt. Omdat we steeds meer gas, elektriciteit, benzine en diesel gebruiken, blazen we steeds meer CO2 in de atmosfeer. De toename van deze concentratie van broeikasgassen versterkt het broeikaseffect, waardoor het op aarde steeds warmer wordt. Als de mens broeikasgassen aan de atmosfeer blijft toevoegen, blijft de gemiddelde temperatuur op aarde stijgen.

 

 
 
 
 
bron vrom

Iedere aansprakelijkheid voor eventuele schade ten gevolge van toegang tot en gebruik van de sites, wordt door internetweer.nl uitdrukkelijk afgewezen. Er wordt geen garantie geboden voor het foutloos en ononderbroken functioneren van de sites

www.internetweer.nl